Pályázatok

VP6-19.2.1.-97-4-17 kódszámú, Vulkánok Völgye Egyesület – KISLÉPTÉKŰ ZÖLDTURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK A BEJÁRHATÓ VULKÁNOK VÖLGYÉBEN – Hegyesdre fel!

Projekt azonosító száma: VP6-19.2.1.-97-4-17

A szerződött támogatás összege: 11.460.102.- Ft, azaz tizenegymillió-négyszázhatvanezer-egyszázkettő forint.

Elszámolható összköltsége: 12.063.267.- Ft, azaz tizenkettőmillió-hatvanháromezer-kettőszázhetvenhét forint.

A támogatás mértéke: 95%

 

Kedvezményezett neve: Hegyesd Község Önkormányzata

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt célja a falusi turizmus beindításával a település gazdasági életének élénkítése, a lakosságszám csökkenésének, a lakosság elöregedésének megállítása. Hegyesden tíz helyen kerül végrehajtásra kisléptékű zöldturisztikai fejlesztés a VP6-19.2.1.-97-4-17 kódszámú pályázat keretében, annak érdekében, hogy a Dunántúl egyik legszebb vidékén a Tapolca Medencében elhelyezkedő Hegyesd településen élőknek és a látogatóknak, természetbarátoknak idilli környezetet biztosítsanak.

 

A projekt tartalmának bővebb bemutatása:

Hegyesden tíz helyen kerül végrehajtásra kisléptékű zöldturisztikai fejlesztés: padok, fedett kiülők, szemetesek, mászófal elhelyezésével, kerékpárok beszerzésével és a tárolásukra alkalmas mobil-garázs beszerzésével, valamint a hegycsúcsra egy távcső telepítésével. A településre látogatók a várromon elhelyezett panoráma távcsövön keresztül gyönyörködhetnek a csodálatos kilátásban és láthatják a környező falvakat, természeti értékeket. A kerékpárok lehetővé teszik az itt élők és a községbe látogatók számára, hogy a környező tájakat bejárva megismerjék a Tapolca medencét, a Balaton-felvidéket, a vulkáni hegyeket és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szőlőhegyeit. A projekt tervezett befejezése 2021. szeptember 01.