Hőségriadó

Az országos tisztifőorvos – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását – 2019. június 12. (szerda) 0:00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a […]

Közérdekű közlemény – Katonai gyakorlat

Jelentős hanghatásokkal járó közös gyakorlatot tartanak a magyar és amerikai katonák az MH Bakony Harckiképző Központ Központi Gyakorló és Lőterén, Várpalota, Veszprém és Tapolca térségében, május 30. és június 22. között. További információ itt olvasható. (PDF dokumentum)

VÉDEKEZÉSI FELHÍVÁS a szőlő aranyszínű sárgasággal kapcsolatban

A Szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée zárlati károsítót Veszprém megyében először 2013-ban, majd az azt követő években a Badacsony-hegyen és környékén azonosította be a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A betegséggel és a védekezéssel kapcsolatos további információ itt olvasható. (PDF dokumentum)

TELEPÜLÉSKÉP VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ 3/2018.(III.31.)ÖNKORMÁNYZATI RENDELET PARTNERSÉGI VÉLEMÉNYEZÉSE

T Á J É K O Z T A T Ó TELEPÜLÉSKÉP VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ 3/2018.(III.31.)ÖNKORMÁNYZATI RENDELET PARTNERSÉGI VÉLEMÉNYEZÉSE A településkép védelméről szóló törvény alapján az önkormányzatok feladata a településkép védelme, a település épített értékeinek és jellegzetes arculatának megőrzése. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló […]

Óvodavezetői pályázat

Monostorapáti és Hegyesd Községek Óvodai lntézményfenntartó Társulása a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Mesevirág Óvoda és Bölcsőde Óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére A pályázat részletes leírása itt olvasható. (PDF formátumban)